Pasted GraphicPasted Graphic 1
Dit hoofdstuk gaat over zaken die mij persoonlijk interesseren of aangaan. De diagnose ADHD in 2010 was voor niemand verrassend behalve voor mijzelf. Aukje Mulder interviewde mij erover voor de Leeuwarder courant. De diagnose heeft mij veel over mijzelf geleerd.

En verder… ach ja… pasfoto's door de jaren heen… mijn jukebox, mijn Puchje dat in april 2021 verkocht is. En natuurlijk ons huis in Spanje, mijn broer en mijn zussen en dat soort dingen. Het zijn inmiddels 17 pagina's. Klik op het bruine blokje hierboven en u kunt kiezen.

PS: om te voorkomen dat spam-robots mijn emailadres gaan bestoken heb ik mijn emailadres op de openingspagina vermomd, Klikken werkt dus niet. Gewoon overtypen dus. Vooropgesteld dat u zin hebt om mij een mailtje te sturen natuurlijk…Pasted Graphic 1
Het betreffende stukje in 'Liwwadders.nl' is inmiddels niet meer op internet te vinden, maar het was een ingezonden brief van een zekere A. de Boer (schuilnaam van Luuk Inberg.). Ik bleek overigens de hele stream van 13 reacties bewaard te hebben (voor de zekerheid en dat bleek maar goed ook dus):

Reactie geplaatst op 13 mei 2013
a. de boer
Dat is een leuk bedrag in de gemeente Groningen, van de gemeente, voor de lokale omroep. Je gelooft je ogen niet, € 566.000,-. In de gemeente Leeuwarden besloot de raad, op voorstel van het college (portefeuillehouder wethouder Diks), het subsidie af te bouwen naar het wettelijk verplichte minimum. Dezelfde collegepartijen schrijven in nieuwe verkiezingsprogramma’s doodleuk op, dat ze een sterke lokale omroep willen. De bovenstaande positieve reacties, Kraft, Keizer,en Kok, zijn juichend. Beetje vroeg, gelet op de financiële ruimte die Leeuwarden voor zijn eigen lokale omroep over heeft. Heeft de heer Kraft, de kleine Leeuwarder Napoleon, in de vijftien weken, waarin hij directeur was, en naar verluidt met de staart tussen de benen vertrokken is, omdat hij zijn beloften niet waar kon maken, bij de wethouder aan de bel getrokken? Zo niet, dan is zijn steunbetuiging aan de Groningers niet meer dan een overspannen aandoende, zoals gewoonlijk in ongeremd enthousiaste bewoordingen gegoten, exclamatie. Van weinig effectieve waarde.
Met de initiatiefnemers zou, naar me lijkt, Mercurius best eens contact kunnen opnemen. Dan kunnen ze beide samen naar de wethouder, en de raad, om te vertellen, dat het huidige budget volstrekt ontoereikend is, om een volwaardige lokale omroep overeind te houden. Het oude BMC-rapport zei het al: Leeuwarden zit voor een dubbeltje op de eerste rang. De coalitie heeft niettemin de culturele sector, waaronder Mercurius, fors aangepakt. Binnen Leeuwarden vecht men elkaar de tent uit. Dat komt op de kop verkeerd.