De Kleine Leeuwarder Napoleon

url.
Ontbijtpop
Pasted Graphic 1
Iedere zaterdagochtend tussen 9 en 10 uur op radio Middelsé presenteer ik een uurtje 'Ontbijtpop'.
Vanaf 1 september 2018 zal radio Middelse deel geworden zijn van de Leeuwarder omroep LEO die uitzendt op 106.1 MHz.
LEO/FM is in de lucht te ontvangen in een straal van pakweg 30 km rond Leeuwarden. Ontbijtpop zal vanaf 1 september 2018 daar te horen zijn op elke zaterdag ochtend om 9 uur.


radio10
Let op: Radio Middelsé op FM 105.3 werkt alleen als u binnen een straal van zo'n 25 km van Stiens bent. Ook de kabelfrequentie 96.1 werkt alleen in het gebied rond Stiens en Ferwerd. Bent u niet in die buurt, kies dan de internet stream. Als u op de radio (links in beeld) klikt kunt u via internet
l
ive naar radio Middelsé luisteren.


Naar Ontbijtpop luisteren op een later moment kan ook: klik dan op een van de nummers hieronder.
Op de foto: met mijn technicus Sem Hoes. Sem is overigens vanaf augustus een jaar naar Zuid Korea in verband met een stage. Het is niet zeker dat Sem na dat jaar nog zin heeft om mijn technicus te zijn, maar dat zien we dan wel weer. Tot die tijd zal Niek Ketelaar de techniek van Ontbijtpop doen. Met veel dank van mijn kant uiteraard.

Peter en Sem
Het format: Op niet al te zware wijze presenteer ik ca. 17 door mij uitgezochte platen die ik aan- en af kondig met wat informatie of een anekdote over de artiest of over de opname. Zo rond half tien draai ik muziek van Friese bodem (’de Friese Ontbijtrubriek’) met ook wat achtergrondinfo.
De insteek is (vooral ouwe) popmuziek die nèt een beetje naast de platgetreden paden loopt. Bijna vergeten hits - of platen die best een hit hadden kùnnen zijn, maar ja, ze waren het niet… Overigens ga ik een mooie recente popplaat zeker niet uit de weg, maar het gros zit tussen tweede helft jaren 50 en midden jaren 80. Ik hanteer het begrip ’pop’ ruim. Country en Folk komen net zo goed aan de orde, zolang het maar harmonieus, niet ’metal’ of disco-achtig is.

De keuze van het soort muziek heeft als doel dat de luisteraar - nog in bed of bij het ontbijt met een beschuitje en een kopje thee en de radio op de achtergrond - af en toe denkt ’Hee! wat leuk! Wat is dat (ook al weer)?! , even opkijkt en dan de radio een streepje luider zet.

klik op een van de nummers hieronder om een uur te kunnen beluisteren.

rcLxkyq6i
By The way… gedurende de zomermaanden… Wie op zoek is naar een paar uurtjes mooie popmuziek om een romantische avond te omlijsten klikt op het zonnetje.

NB: Gedurende de maand augustus zijn de 4 Ontbijtpops non stop uren. (Ik doe het even een maandje rustig aan)
Pasted Graphic 2Pasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic 2Pasted Graphic 1Pasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic 1Pasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic 1Pasted Graphic 3Pasted Graphic 2Pasted Graphic 1Pasted Graphic 1Pasted GraphicPasted Graphic 2
———————————————————————————
Nota bene: Het gebeurt wel eens dat de Browser (Google Chrome, Safari of Firefox) de nieuwe pagina niet wil laden. Hij blijft die van vorige week maar tonen (Terwijl ik toch echt de nieuwe pagina heb geupload). Dat kan komen doordat de computer een site of een pagina heeft opgeslagen op de eigen harde schijf. Dat kan namelijk soms handig zijn omdat een volgende keer dat u zo'n pagina wilt bekijken die veel sneller getoond kan worden. U kijkt dan in wezen niet naar de originele internetpagina, maar naar dat wat uw computer daar de vorige keer van heeft onthouden. Soms handig en soms niet. Dat kan de verklaring zijn van het niet zichtbaar worden van de laatste versie. Wat te doen?

Klik in de menubalk van de browser op het 'ververs' ikoontje.
(een cirkeltje met een pijltje erin).

Als dat niet helpt doe dan het volgende: Kies in de browser 'voorkeuren'. Scroll naar beneden en klik op
Geavanceerde instellingen weergeven…
Zie nu onder 'Privacy' het blokje 'Browsergegevens wissen'.
Vink aan wat de computer
niet moet onthouden en klik dan 'Brouwsergegevens wissen' Overigens kan dat in Browser 'Chrome' ook sneller door in de menubalk onder het kopje Chrome direct te kiezen 'browsergegevens wissen'

Bij het opnieuw openen van
http://www.peterkraft.nl/ontbijtpop/ zal de pagina niet meer uit het geheugen van de eigen computer gehaald worden maar rechtstreeks van de provider en klaar is Kees

zie ook
. http://nl.wikihow.com/Een-webpagina-verversen