De Kleine Leeuwarder Napoleon

url.
Ontbijtpop
Pasted Graphic 1
Iedere zaterdagochtend tussen 9 en 10 uur op
radio Middelsé (105.3 MHz FM) presenteer ik een uurtje 'Ontbijtpop'.
Over een aantal weken zal radio Middelse deel geworden zijn van de Leeuwarder omroep LEO die uitzendt op 106.1 MHz. Dat gaat betekenen dat Ontbijtpop op de beide FM frequenties te beluisteren zal zijn binnen een straal van zo'n 25 km rond het centrum van Leeuwarden.

Live luisteren kan dus op dit moment alleen via radio Middelsé (maar naar Ontbijtpop luisteren op een later moment kan ook: klik dan op een van de nummers hieronder.)

Mijn trouwe technicus Sem Hoes is vanaf augustus 2018 een jaar naar Zuid Korea gegaan voor een stage. Ik wil Sem vanaf deze plaats enorm bedanken voor zijn trouw. Het is niet zeker dat Sem na dat jaar nog zin heeft om mijn technicus te zijn, maar dat zien we dan wel weer. Tot die tijd zal Niek Ketelaar de techniek van Ontbijtpop doen. Met veel dank daarvoor van mijn kant uiteraard.

Pasted Graphic 2
Het format: Op niet al te zware wijze presenteer ik ca. 17 door mij uitgezochte platen die ik aan- en af kondig met wat informatie of een anekdote over de artiest of over de opname. Zo rond half tien draai ik muziek van Friese bodem (’de Friese Ontbijtrubriek’) met ook wat achtergrondinfo.
De insteek is (vooral ouwe) popmuziek die nèt een beetje naast de platgetreden paden loopt. Bijna vergeten hits - of platen die best een hit hadden kùnnen zijn, maar ja, ze waren het niet… Overigens ga ik een mooie recente popplaat zeker niet uit de weg, maar het gros zit tussen tweede helft jaren 50 en midden jaren 80. Ik hanteer het begrip ’pop’ ruim. Country en Folk komen net zo goed aan de orde, zolang het maar harmonieus, niet ’metal’ of disco-achtig is.
De keuze van het soort muziek heeft als doel dat de luisteraar - nog in bed of bij het ontbijt met een beschuitje en een kopje thee en de radio op de achtergrond - af en toe denkt ’Hee! wat leuk! Wat is dat (ook al weer)?! , even opkijkt en dan de radio een streepje luider zet.


klik op een van de nummers hieronder om een uur te kunnen beluisteren.

zaterdag 15 december heb ik geen gelegenheid mijn website bij te werken. Dat wordt zondagmiddag 16 december
Pasted Graphic 2Pasted Graphic 1Pasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic
Pasted Graphic 2
Pasted Graphic 2Pasted Graphic 1Pasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic 1Pasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted GraphicPasted Graphic
———————————————————————————
Nota bene: Het gebeurt wel eens dat de Browser (Google Chrome, Safari of Firefox) de nieuwe pagina niet wil laden. Hij blijft die van vorige week maar tonen (Terwijl ik toch echt de nieuwe pagina heb geupload). Dat kan komen doordat de computer een site of een pagina heeft opgeslagen op de eigen harde schijf. Dat kan namelijk soms handig zijn omdat een volgende keer dat u zo'n pagina wilt bekijken die veel sneller getoond kan worden. U kijkt dan in wezen niet naar de originele internetpagina, maar naar dat wat uw computer daar de vorige keer van heeft onthouden. Soms handig en soms niet. Dat kan de verklaring zijn van het niet zichtbaar worden van de laatste versie. Wat te doen?

Klik in de menubalk van de browser op het 'ververs' ikoontje.
(een cirkeltje met een pijltje erin).

Als dat niet helpt doe dan het volgende: Kies in de browser 'voorkeuren'. Scroll naar beneden en klik op
Geavanceerde instellingen weergeven…
Zie nu onder 'Privacy' het blokje 'Browsergegevens wissen'.
Vink aan wat de computer
niet moet onthouden en klik dan 'Brouwsergegevens wissen' Overigens kan dat in Browser 'Chrome' ook sneller door in de menubalk onder het kopje Chrome direct te kiezen 'browsergegevens wissen'

Bij het opnieuw openen van
http://www.peterkraft.nl/ontbijtpop/ zal de pagina niet meer uit het geheugen van de eigen computer gehaald worden maar rechtstreeks van de provider en klaar is Kees

zie ook
. http://nl.wikihow.com/Een-webpagina-verversen